Va asiguram servicii la cel mai inalt standard de calitate, expertiza contabila pentru afacerea dumneavoastra. Totul se discuta pe proiect, personalizat, ne adaptam pentru a va oferi servicii de contabilitate, inclusiv expertiza contabila.

Societatea noastra realizeaza rapoarte de expertiza contabila atat judiciara cat si extrajudiciara, acestea avand misiunea de a controla registrele, conturile si documentele justificative ale unui agent economic in scopul furnizarii partilor interesate datele pentru o echitabila regularizare a situatiei.

Expertiza Contabila Judiciară reprezinta forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite situatii de natura financiar-contabila, solicitata fiind de organe ale statului pentru soluţionarea cauzelor aflate în stare de anchetă, cercetare, judecată (poliţia, parchetul, tribunalul) şi reglementată de Codul de Procedură Civilă, Codul de Procedură Penală şi legile speciale.

In aceasta forma de expertiza (contabila judiciara), va putem acorda posibilitatea participarii in calitate de expert, acordandu-va sansa unei informari permanente, de specialitate, cu privire la procesul expertizarii şi, dacă este cazul, formularea unor întrebări şi observaţii, inclusiv intocmirea unui raport de expertiza contabila separat cu privire la obiectivele expertizei stabilite de instanta de judecata, colaborarea efectuandu-se pe baza de contract de servicii incheiat cu beneficiarul solicitant al lucrarii.

Expertiza Contabila Extrajudiciară, numita şi expertiza contabila amiabila, reprezinta forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite situatii de natura financiar-contabila, solicitata fiind de persoane fizice sau juridice interesate, fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata, aceasta executandu-se pe baza de contract de servicii incheiat cu beneficiarul solicitant al lucrarii. În baza obiectivelor cerute de client, după tratarea documentației, se emite raportul de expertiză pentru a fi utilizat mai departe de solicitanți.

In aceasta forma de expertiza, beneficiarii pot apela la expertiză in vederea evitarii unui litigiu, sau in prealabil intrarii in litigiu, constituind si baza de pornire a unei acţiuni judiciare, atunci când prin expertiză se pun în evidenţă anumite situaţii generatoare de litigiu. Procedura acesteia consta in verificarea situaţiei financiar-contabile, respectiv expertizarea tuturor documentelor contabile, inclusiv rapoartele de sinteză contabilă lunară și/sau situaţiile financiare anuale cat si in mod limitat, pe anumite categorii de operatiuni /documente financiar contabile, in vederea confirmarii corectitudinii acestora.

Firma Contabilitate Constanta – Expert Contabil

Directorul general este expert contabil membru al C.E.C.C.A.R. si detine o vechime in specialitatea contabilitate de 35 ani consecutivi. Consultanta contabila este oferita GRATUT si nelimitat clientilor nostri, atat prin suport electronic cat si prin telefon, aceasta fiind foarte importanta inca din etapa de planificare initiala a afacerii, cat si in celelalte etape ale ciclului de viata a afacerii, in conditiile legislatiei in vigoare.